Lafayette v/d Hagenhorst

Deel mij:

Lafayette van de Hagenhorst is een atletische hengst met een goede galop, is elastisch en beschikt over een natuurlijke balans. Met een meer dan sportieve familie, een goed model en fantastische springmanieren denken wij dat hij een mooie carrière als dekhengst en springpaard tegemoet gaat!

Lafayette van de Hagenhorst is een rasechte atleet.

Wie kijkt naar zijn model, galoppade en uitstraling weet onmiddellijk dat dit paard gemaakt is om te springen. Met een moeder die zelf 1.60 heeft gelopen en een vader die meer en meer van zich laat horen als vererver, kan het qua genen nauwelijks beter.

Lafayette is een nakomeling van de merrie Libelle I (v. Coronado x Caletto II, Holsteiner stam 776). Libelle presteerde zelf met Angelique Hoorn op het allerhoogste niveau. Deze combinatie boekte overwinningen in onder andere Leipzig, Zuidlaren, Sankt Gallen, Maastricht en Den Haag.

Holsteiner stam 776 staat garant voor bovengemiddelde springkwaliteiten en dat is in de directe familie van Lafayette niet anders. De moeder van Libelle, Werina I, bracht diverse paarden die verdienstelijk op GP niveau presteren.  Daarnaast zien we in deze directe moederlijn vele paarden op internationaal niveau alsmede de goedgekeurde hengsten Leandro en Leroy.

Stam 776 is tevens de stam van de goedgekeurde hengsten Accorado I en II, Calvados I en II, Lordanos en Lucky Boy. Dat Libelle haar kwaliteiten doorgeeft blijkt uit haar zoon Galileo van de Hagenhorst (v. Numero Uno), dochter Beau van de Hagenhorst (v.Big Star JR KZ) en via haar dochter Ute (v. Lansing).

Aan vaderskant vinden we de populaire Carrera VDL, die qua vererving het stokje van zijn vader Cardento VDL lijkt over te nemen. Opvallend aan Carrera is niet alleen dat hij zelf 1.60 sprong met Jur Vrieling, hij is tevens het neefje van de levende legende Tinka’s Boy. Deze hengst won met Martin Fuchs o.a. de WB springen in Gotenburg, individueel zilver en teamziler op het EK in Hickstead en teamzilver op de Olympische Spelen van Sydney. Daarnaast boekte hij nog vele overwinningen in Grote Prijzen, waaronder de Grote Prijs van Aken. De moeder van Carrera VDL; Vantiels Esprit was ook actief in de wedstrijdring. Zij behaalde mooie resultaten op GP niveau.

Lafayette is een atletische hengst met een fantastische galop, is elastisch en beschikt over een natuurlijke balans. Met een moeder die op het hoogste niveau heeft laten zien wat ze waard is, een dito vader en daarbij zijn eigen kwaliteiten, lijkt Lafayette een bijzondere toevoeging te zijn aan ons hengstenbestand. Inmiddels loopt Lafayette op 1.40m niveau.

King Pleasure Hero

King Pleasure Hero is een hengst met een fantastisch karakter, gefokt uit een zeer bijzondere familie. Met zijn zeer opvallende springkwaliteiten, gemakkelijke galoppade en fabuleuze instelling lijkt een toekomst in de topsport geen probleem voor dit fenomeen. Voor uw fokkerij zou hij dan ook een zeer interessante aanvulling kunnen zijn.

Tolkien

Tolkien gefokt uit de Querly Chin stam met maar liefst zeven moeders op rij die 1.40 of hoger gesprongen hebben. Dat gecombineerd met een echt springpaarden exterieur, fantastische springmanieren en een topkarakter. Een echte eyecatcher!  

Never Lose

Never Lose is een hengst met een droomafstamming, een geweldige instelling en onbegrensd vermogen. Kortom, schoonheid & kwaliteit met aparte genen!!

Defender Z

Defender Z, een melange van absoluut topsportbloed!
Een “once in a lifetime horse” met zijn zeer atletische vermogen, fenomenale instelling en extra springmanieren.