Tolkien

Deel mij:

Tolkien gefokt uit de Querly Chin stam met maar liefst zeven moeders op rij die 1.40 of hoger gesprongen hebben. Dat gecombineerd met een echt springpaarden exterieur, fantastische springmanieren en een topkarakter. Een echte eyecatcher!  

Tolkien (Nixon van ’t Meulenhof x Elvis ter Putte)

Tolkien is gefokt uit de fantastische Querly Chin stam, gecombineerd met de talentvolle Nixon van ’t Meulenhof. Zijn sportieve exterieur, fantastische galoppade en dito springmanieren maken hem zeer interessant zowel als springpaard als dekhengst. Daarnaast is hij zeer intelligent en super fijn om mee te werken. Dat maakt hem voor bijna iedere merrie een potentiële partner!

De afstamming van Tolkien is van bijzondere kwaliteit. Wanneer je kijkt naar de vaders dan zie je achter elkaar de hengsten Nixon van ’t Meulenhof, Elvis ter Putte, Bamako de Muze, Kashmir van ’t Schuttershof, Darco & Chin Chin. Stuk voor stuk hengsten die hun sporen in de wedstrijdring en in de fokkerij ruimschoots verdiend hebben. Nixon van ’t Meulenhof komt uit één van de beste stammen wereldwijd. Hij veroverde op jonge leeftijd de harten van de springliefhebbers. Met zijn goede galoppade, overzicht en extreem goede techniek was hij een opvallende verschijning in de Belgische hengstencompetitie en werd terecht winnaar van de BWP Young Stallion Award. Als zoon van Denzel van ’t Meulenhof en topmerrie Carthina Z is dat geen verrassing. Carthina Z is tevens de moeder van Emerald van ’t Ruytershof, Ilusionata van ’t Meulenhof en Diamanthina van ’t Ruytershof. Inmiddels is de 9 jarige Nixon van ’t Meulenhof, onder Jos Verlooy, succesvol op 1.55 niveau gestart.

Alsof dit allemaal nog niet bijzonder genoeg is maakt de moederlijn de afstamming van Tolkien extra bijzonder. Zeven moeders op rij springen of sprongen op 1.40 niveau en hoger! Zijn moeder Libelle de Muze won onlangs nog een rubriek onder Aiko Paridaen in Vejer de la Frontera. Oma Lora Piana Boyante de Muze was actief op 1.60 niveau en is o.a. de moeder van het 1.60 paard Estoy Aqui de Muze. Haar moeder is Narcotique de Muze II die gereden werd door Eric Lamaze op 1.60 niveau. Narcotique gaf naast haar sportcarrière vele toppaarden zoals Sea Cost Ferly, Querlybet Hero en Farfelu de la Pomme. De moeder van Narcotique is Querly Chin (ook succesvol op 1.60 niveau) die aan de basis staat van deze geweldige stam, waar paarden als Exquis Wallnoot de Muze, Vagabond de la Pomme, Jenson van ’t Meulenhof, Toupie de la Roque en Ducati van ’t Schuttershof uitkomen. Bijzonder om te vermelden is dat de vader van Nixon van ‘t Meulenhof, Denzel van ’t Meulenhof,  tevens uit deze stam komt, en het waardevolle bloed van Querly Chin en haar familie op deze manier dubbel is vastgelegd in Tolkien.

Tolkien hoeft het niet alleen maar van zijn uitmuntende familie te hebben. Zelf heeft hij een modern springpaardenmodel, een lichtvoetige grote galoppade en springt met veel techniek en inzet. Daarnaast beschikt deze aparte verschijning over een werkwillig en eerlijk karakter. Inmiddels loopt hij met Marco Sas op 1.10 niveau.

King Pleasure Hero

King Pleasure Hero is een hengst met een fantastisch karakter, gefokt uit een zeer bijzondere familie. Met zijn zeer opvallende springkwaliteiten, gemakkelijke galoppade en fabuleuze instelling lijkt een toekomst in de topsport geen probleem voor dit fenomeen. Voor uw fokkerij zou hij dan ook een zeer interessante aanvulling kunnen zijn.

Lafayette v/d Hagenhorst

Lafayette van de Hagenhorst is een atletische hengst met een goede galop, is elastisch en beschikt over een natuurlijke balans. Met een meer dan sportieve familie, een goed model en fantastische springmanieren denken wij dat hij een mooie carrière als dekhengst en springpaard tegemoet gaat!

Never Lose

Never Lose is een hengst met een droomafstamming, een geweldige instelling en onbegrensd vermogen. Kortom, schoonheid & kwaliteit met aparte genen!!

Defender Z

Defender Z, een melange van absoluut topsportbloed!
Een “once in a lifetime horse” met zijn zeer atletische vermogen, fenomenale instelling en extra springmanieren.