Al jaren een begrip

Hagenhorst Stallions

Bij Hagenhorst Horses is de doelstelling het opleiden van talentvolle jonge paarden. We kopen ieder jaar diverse veulens en fokken ook. Het deel van de paarden wat bij ons geboren is komt voort uit zorgvuldig geselecteerde merrielijnen. We fokken met ca. 10 merries. Alleen de beste zijn wat ons betreft goed genoeg voor de fokkerij. De merries waarmee wij fokken hebben allemaal verdienstelijk onder het zadel gelopen en wij kennen van hen de sterke en zwakke punten. Ondanks het feit dat het opleiden van sportpaarden voor ons het belangrijkste is, stellen we de betere hengsten op de keuring voor. Het resultaat is dat we inmiddels enkele gekeurde hengsten hebben.

Praktisch

Hoe wij werken

We selecteren enkele malen per jaar de groep jonge paarden en gaan met beste aan het werk zodra ze vier jaar zijn. We leiden ze met beleid op en hopen uiteindelijk een aantal paarden over te houden die op het hoogste niveau mee kunnen lopen.

Tussen al deze talenten zitten ook hengsten en het zou fantastisch zijn als zij kunnen bijdragen aan uw fokprogramma. Vandaar dat we u met “Hagenhorst Stallions” de mogelijkheid willen bieden  om gebruik te maken van onze hengsten.

Herman Verhagen