Defender Z

Deel mij:

Defender Z, een melange van absoluut topsportbloed!
Een “once in a lifetime horse” met zijn zeer atletische vermogen, fenomenale instelling en extra springmanieren.

Defender Z is de toekomst voor de springpaardenfokkerij. Een hengst die alles in zich heeft om een grote rol te gaan spelen zowel in de fokkerij als in de topsport. Qua exterieur, springmanieren, galoppade en afstamming is hij de belichaming van het moderne sportpaard.

Zijn vader Dominator 2000 Z maakt de verwachtingen meer dan waar onder het zadel van Christian Ahlmann en heeft al meerdere overwinningen behaald op het hoogste niveau.

Inmiddels weten we dat de moederlijn mogelijkerwijs nog meer zegt over de kwaliteit van een hengst dan de vader. En die fantastische moederlijn is zondermeer aanwezig bij Defender Z. Zijn moeder Atureusa S, die zelf op 1.40 niveau sprong, is via topverever Padinus een kleindochter van de legendarische Heartbreaker. Daarachter vinden we de bekende stempelhengsten Calvados, Le Mexico en Lucky Boy xx. Dat Atureusa geen toevalstreffer van topkwaliteit is blijkt wel uit het feit dat ze de halfzus is van de op 1.50 niveau springende, goedgekeurde hengst Etoulon VDL en van Dereusa S die op 1.60 niveau sprong. In de directe merrielijn zien we een groot aantal internationale springpaarden.

Tijdens het verrichtingsonderzoek werd Defender Z geroemd om zijn springkwaliteiten, galoppade, instelling en intelligentie. Onder Marco Sas loopt hij inmiddels op 1.35 niveau en liet zich zeer goed zien o.a. in Lanaken tijdens het WK jonge springpaarden en de KWPN hengstencompetitie waarin hij dit jaar op een overall tweede plaats eindigde.

De eerste nakomelingen van Defender Z vallen op met hun ras, maat en fantastische galoppade. Bij het vrijspringen laten ze veel macht, atletisch vermogen en techniek zien.  Tijdens de KWPN hengstenkeuring ’23-’24 werden er twee Defender’s aangewezen voor de tweede bezichtiging. Waarvan Refresh-S (uit een Carrera VDL moeder) zelfs werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek!

Dit jaar krijgt de sportcarrière van Defender Z voorrang en zal hij alleen via diepvriessperma beschikbaar zijn.

King Pleasure Hero

King Pleasure Hero is een hengst met een fantastisch karakter, gefokt uit een zeer bijzondere familie. Met zijn zeer opvallende springkwaliteiten, gemakkelijke galoppade en fabuleuze instelling lijkt een toekomst in de topsport geen probleem voor dit fenomeen. Voor uw fokkerij zou hij dan ook een zeer interessante aanvulling kunnen zijn.

Tolkien

Tolkien gefokt uit de Querly Chin stam met maar liefst zeven moeders op rij die 1.40 of hoger gesprongen hebben. Dat gecombineerd met een echt springpaarden exterieur, fantastische springmanieren en een topkarakter. Een echte eyecatcher!  

Lafayette v/d Hagenhorst

Lafayette van de Hagenhorst is een atletische hengst met een goede galop, is elastisch en beschikt over een natuurlijke balans. Met een meer dan sportieve familie, een goed model en fantastische springmanieren denken wij dat hij een mooie carrière als dekhengst en springpaard tegemoet gaat!

Never Lose

Never Lose is een hengst met een droomafstamming, een geweldige instelling en onbegrensd vermogen. Kortom, schoonheid & kwaliteit met aparte genen!!