Defender Z

Deel mij:

Defender Z, een melange van absoluut topsportbloed!
Een “once in a lifetime horse” met zijn zeer atletische vermogen, fenomenale instelling en extra springmanieren.

Defender Z is de toekomst voor de springpaardenfokkerij. Een hengst die alles in zich heeft om een grote rol te gaan spelen zowel in de fokkerij als in de topsport.
Qua exterieur, springmanieren, galoppade en afstamming is hij de belichaming van het moderne sportpaard.

Zijn vader Dominator 2000 Z is de “breeders darling” van Zangersheide. De hengst die van het begin af aan zoveel merries mocht dekken lijkt de verwachtingen meer dan waar te maken. Met Christian Ahlman is deze relatief jonge hengst nu al een superster in de ring en heeft inmiddels meerdere goedgekeurde zonen bij diverse stamboeken.

Maar  anno 2022 weten we dat de moederlijn mogelijkerwijs nog meer zegt over de kwaliteit van een hengst dan de vaderlijn. Die fantastische moederlijn is zondermeer aanwezig bij Defender Z. Zijn moeder Atureusa S, die zelf op 1.40 niveau sprong, is via topverever Padinus een kleindochter van de legendarische Heartbreaker. Daarachter de bekende stempelhengsten Calvados, Le Mexico en Lucky Boy xx. Dat zij geen toevalstreffer is blijkt wel uit het feit dat ze de halfzus is van de goedgekeurde hengst Etoulon VDL (Jur Vrieling), die inmiddels 1.50 springt en van de 1.60 springende Dereusa S (Femke Courchaine). Verderop in de directe moederlijn vinden we de GP springende Re Mexico, Illussion en Oteusi. Deze “Koteusi” stam barst van het springtalent!

Defender Z is goedgekeurd bij het KWPN en Zangersheide. Zijn optreden tijdens de keuringen was exceptioneel en hij imponeerde vooral met zijn techniek en reflexen. Tijdens het verrichtingsonderzoek werd hij naast zijn springkwaliteiten geroemd om zijn galoppade, instelling en intelligentie. Onder Marco Sas liet hij zich afgelopen hengstencompetitie zeer goed zien.

De tot nu toe geboren veulens van Defender Z vallen op met hun ras, maat en fantastische galoppade. De oudste tweejarige nakomelingen hebben inmiddels hun eerste sprongetje gemaakt en dat lijkt veelbelovend. Ze zijn atletisch en tonen zowel instelling als vermogen.

Defender is vers beschikbaar in de maanden mei en juni. De rest van het seizoen is er diepvriessperma beschikbaar 

Tolkien

Tolkien gefokt uit de Querly Chin stam met maar liefst zeven moeders op rij die 1.40 of hoger gesprongen hebben. Dat gecombineerd met een echt springpaarden exterieur, fantastische springmanieren en een topkarakter. Een echte eyecatcher!  

Lafayette v/d Hagenhorst

Lafayette van de Hagenhorst is een atletische hengst met een goede galop, is elastisch en beschikt over een natuurlijke balans. Met een meer dan sportieve familie, een goed model en fantastische springmanieren denken wij dat hij een mooie carrière als dekhengst en springpaard tegemoet gaat!

Never Lose

Never Lose is een hengst met een droomafstamming, een geweldige instelling en onbegrensd vermogen. Kortom, schoonheid & kwaliteit met aparte genen!!

King Blue

King Blue is een imponerende en chique hengst, heeft verstand van springen en gaat voor zijn ruiter door het vuur. Om deze redenen zou hij zonder enige twijfel van grote betekenis kunnen zijn voor uw fokkerij.